Eilersen-bg
english  de
contact Eilersen
 
Renovationsbil med Eilersen vejeceller monteret på chassis
Renovationsbil med Eilersen vejeceller monteret på chassis
Fast montering af Eilersen vejeceller på chassis
Fast montering af Eilersen vejeceller på chassis
Fleksibel montering af Eilersen vejeceller på chassis
Fleksibel montering af Eilersen vejeceller på chassis
Pressemeddelelsen: Stærkt trekløver!
Pressemeddelelsen: Stærkt trekløver!

Unik vejeløsning til skraldebiler

Eilersen Electric Digital Systems A/S har i samarbejde med Grontmij og HMK Bilcon leveret en komplet løsning til vejning af affald med automatisk registrering i kommunens eller forsyningens backend IT-system.

Grontmij har siden 2000 leveret it-systemet RenoWeb, der i dag bruges af 43 kommuner og mange vognmænd til at administrere den offentlige affaldsindsamling i Danmark. Sammen med HMK Bilcon og Eilersen Electric Digital Systems har Grontmij som primus motor udviklet en komplet løsning, der automatisk kan veje og registrere det indsamlede affald fra en husstand eller virksomhed og gemme oplysninger i kommunens backend systemer.

Eilersen har i mere end 35 år leveret robuste og nøjagtige vejeceller til industrielle applikationer, og vejesystemerne fra Eilersen er nu installeret i mere end 85 lande. Eilersen vejeceller er baseret på et robust patenteret kapacitivt måleprincip, der muliggør en simpel mekanisk og elektrisk installation.

Trekløveret har netop leveret den første renovationsbil til vognmandsfirmaet M. Larsen A/S, der varetager indsamlingen af affald for flere danske kommuner. Løsningen er baseret på RFID-teknologi, så man helt præcist kan registrere, hvor meget affald den enkelte husstand eller virksomhed leverer.

Afgift pr. mængde affald

Selve it-løsningen er webbaseret, så både borgerne, kommunen og vognmanden kan tilgå deres respektivt relevante data. For vognmanden er der yderligere fordele ved løsningen. Bl.a. kan chaufføren via iPad se den mest optimale kørerute i forhold til de hustande, der skal besøges den pågældende dag.

»Med vores løsning får kommunerne mulighed for bedre at kunne indsamle data om borgernes og virksomhedernes affaldsmængder og dermed forbedre effektiviteten af kommunens affaldshåndtering. Perspektivet er naturligvis også, at kommunerne kan opkræve renovationsafgift i forhold til den mængde affald, man afleverer,« siger Anders Krøjmand Humle, team manager hos Grontmij.

»Vi har stor erfaring med opbygninger, der er forsynet med vejesystemer og løsninger til affaldshåndtering. Denne komprimatorbil kombinerer begge dele og er samtidig integreret med avancerede IT-løsninger, der betjener borger, kommuner og vognmænd,« siger salgschef Peter S. Andersen fra HMK Bilcon.

 

 

DOWNLOAD pressemeddelelsen fra den 25. august 2014


If you would like a quote or information on the Eilersen digital load cells and robust weighing solutions, please send a request using our contact form